Planificar una novel·la

publicado en: Escritura | 0

Com a introducció al Taller d’iniciació a l’escriptura creativa del mes de gener, he preparat per aquest mes de desembre, una classe per aprendre a planificar el teu nou projecte literari. Serà gratuït i està orientat a tots aquells que volen tenir uns mínims coneixements de com afrontar un text llarg de més de cinquanta mil paraules. Els elements narratius també poden servir per saber com estructurar un relat curt o llarg.

cartell_PLA_NOV

PRESENTACIÓ

 

Escriure una novel·la implica un gran esforç durant un temps indeterminat, temps que normalment es tradueix en mesos (en el millor dels casos) o anys. Per tant, per fer aquesta inversió, ens caldrà tenir molt clar el repte que afrontem. Dit d’una altra manera: ens hem de preparar, ens hem d’organitzar.

La majoria de gent abandona quan, després de setmanes o mesos, els problemes els superen. Si pel contrari s’acaba i s’envia a un editor, també en la gran majoria dels casos, quasi un noranta-nou per cent, serà rebutjada sense saber per què. Aquest consum d’energies físiques, psíquiques i també emocionals acaben diluint-se sense saber on no has encertat. El normal és desil·lusionar-se, arraconar el manuscrit a un calaix i renunciar.

Aquest taller ens permetrà identificar els elements fonamentals per assolir l’èxit.

Si els coneixem, podrem:

  • Avaluar la nostra capacitat de compromís
  • Fer una preparació acurada
  • Preveure les nostres necessitats
  • Planificar correctament l’estructura

Aquests aspectes es poden emmarcar en diferents apartats.Físics i mentals: 
Estem preparats per afrontar un repte d’aquestes característiques?Formació
: Tenim la capacitat necessària?Narratius: 
Tenim els coneixements necessaris?

 Metodologia: Reunió a la Biblioteca Pública de Govern, dijous dia 3 de desembre a les 20,15 hores. Presentació; anàlisi dels elements fonamentals a tenir en compte. Debat: exposició per part dels participants de les dificultats que troben.


Nivell: Tots nivells.Requisits: No és necessària cap mena d’experiència.Durada: Aproximadament seixanta minuts.


Places limitades. Inscripció obligatòria.Preu: Gratuït.

Professor: Ricard de la Casa

Lloc: Biblioteca Pública del Govern. Ed. Prada Casadet, baixos. Andorra la Vella. Tel: 828750 – bibliopublica@andorra.ad

 

Més informació i inscripcions al TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.